opc_loader

Wensenlijst

Beoordelingen ()
Bloemen voor mijn dochter heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Bloemen voor mijn dochter


Bloemen voor mijn dochter

Als Caroline brieven vindt van een Joodse weduwe uit de Tweede Wereldoorlog, heeft dat grote gevolgen. Een schitterende roman voor de lezers van De nachtegaal en Haar naam was Sarah

Twee vrouwen zijn met elkaar verbonden door de oorlog, de stad Parijs, een mysterieuze stapel liefdesbrieven en door de tijd.

Een vrouw komt bij in het ziekenhuis, ze is in de war en lijdt aan geheugenverlies. Ze krijgt te horen dat ze Caroline heet en al jaren een eenzaam en teruggetrokken leven leidt in een appartement aan de Seine. Verder is het enige houvast dat ze heeft wat vage flarden van herinneringen aan een man en een jong kind, en Caroline probeert uit alle macht haar verleden terug te krijgen.

Als Caroline naar huis mag, vindt ze daar in een kast een stapel brieven van ene Celine, een jonge weduwe die in de Tweede Wereldoorlog met haar vader en dochter in hetzelfde appartement woonde en die werkte in een bloemenwinkel. Geschokt leest ze over de nazicommandant die Celine chanteerde met haar Joodse afkomst en haar dwong zijn minnares te worden. Over de afschuwelijke dingen die Celine moest doen om haar innig geliefde dochter te beschermen. Naarmate Caroline verder leest, komen er steeds meer herinneringen boven, en langzamerhand realiseert Caroline zich hoe sterk de overeenkomsten tussen haar en Celine zijn.

19,99
Zet op wensenlijst
Kenmerken
Auteur:
Sarah Jio
ISBN:
9789022587287
Uitvoering:
Paperback

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items